Red Hat

Red Hat Open House 2011

Minulou středu se konal v brněnské pobočce Red Hatu další den otevřených dveří. Během roku se účastníme mnoha akcí, ale tato je pro nás jednoznačně největší, protože se do ní zapojují prakticky všichni lidi na pobočce. Čekali jsme oproti minulému roku výrazný nárůst návštěvníků (kolovaly zde informace, že dorazí celý autobus studentů z Žiliny apod.) a akce byla dost organizačně náročná. Jirkovi Foltovi proto patří dík za to, že dokázal vše ukočírovat. Očekávání se naplnila a meziroční nárůst návštěvníků byl minimálně 50 %. Den otevřených dveří se tak může počtem návštěvníků rovnat největším linuxovým akcím v ČR a to není vícedenní akce, dokonce ani jednodenní. Program trval “pouze” sedm hodin.

Program byl pohatý. Během sedmi hodin mohli návštěvníci zhlédnout několik desítek prezentací různých týmů. Připravené byly také zajímavé soutěže. V Code Areně soupeřili dva soutěžící proti sobě. Za úkol měli umístit do kódu co nejhůře odhalitelnou chybu. Pak si zdrojové kódy vyměnili a kdo dřív našel tu soupeřovu, vyhrál. V Bug Huntingu soupeřilo více lidí naráz a za odhalování chyb v Pythonu, C, Bashi,… dostávali body. Soutěžící s největším počkem bodů, vyhrál. Rekordem dne bylo 12 bodů, což byl opravdu vynikající výsledek. Soutěž Bash Master zase testovala znalosti bashe a každý úspěšný účastník dostal diplom.

Já jsem na Open Housu plnil úlohu příležitostného průvodce a pomocí skriptu v Pythonu jsem “spamoval” náš účet na Twitteru. Návštěvníci tak mohli během akce číst, která akce zrovna za chvilku začíná. Tweety byly zobrazeny taky na několika LCD obrazovkách po budově společně s aktuálním programem rozděleným podle místností.

Mezi návštěvníky jsem měl možnost přivítat i delegaci z univerzity v Žilině, s kterými jsme řešili budoucí spolupráci. Myslím, že z naší spolupráce by mohly v budoucnu vzejít zajímavé věci.

Leave a comment